Gouden herinneringsringen geïnspireerd door de golven van de zee

Toen mijn vader een jaar geleden op de IC terecht kwam, werden mijn zus en ik meegenomen in een stroom van gebeurtenissen en emoties. Ik ervaarde elke onverwachte tegenslag als een golf waar we noodgedwongen op mee moesten surfen. Daarbij dacht ik ook aan mijn vaders reis over de zee, meedeinend met zijn zeilbootje op de golven. Samen met mijn zus bedacht ik een herinnering aan deze periode; een ring in de vorm van een golf. Iris heeft onze verhalen prachtig vertaald in twee ringen voor ons, passend bij wie we zijn. Mijn vader heeft ze ons een jaar later geschonken, uit dank voor alle hulp die we gegeven hebben.

Als ik naar de ring kijk, geniet ik van een schitterend kunstwerk. En denk ik ook aan alle andere golven in het leven waarop ik mag surfen😊 Laura M.

Assieraad met saffier en vingerprint

Eind januari is volkomen onverwachts mijn vader overleden.
Na de crematie was de keus snel gemaakt, ik wilde dolgraag een as sieraad, een ketting. Weken heb ik gezocht naar een ketting die me aanspraak. Ik kwam wel wat mooie exemplaren tegen, maar het was het gewoon net niet.
Totdat ik bij Iris terecht kwam. Ze kwam snel langs voor een kennismaking en het voelde meteen goed!
Mijn vader was gek op klaprozen, dus de keus hiervoor was vrij snel gemaakt. Het medaillon zou een gestileerde klaproos worden.
In deze klaproos is zijn vingerafdruk gelaserd. Het hart van de klaproos is de geboortesteen van mijn vader. Hieronder zit zijn as verwerkt.
Ik was sprakeloos toen ik de ketting mocht ophalen. Voor mij is hij perfect, stijlvol en elegant! Ik ben er ontzettend blij mee en ik zal de ketting altijd bij me dragen.
Laura C.

Asring met topaas

In december 2016 is mijn zus overleden na een lange lijdensweg. Het is een zware tijd geweest voor de hele familie. Al voordat haar euthanasie plaatsgevonden had, wist ik dat ik graag iets wilde doen met de as. Het liefst een sieraad. Ik had het hier vaak met vriendinnen over, en dus ook met Roos.[…]

Een hechte driehoek

Een hechte driehoek Ons verhaal begint 38 jaar geleden, toen op 23 december onze vader overleed. Mama bleef achter met twee dochters van 3 en 6 jaar. Wij groeiden dus op in een gezin van drie vrouwen. Mama heeft ons met veel liefde opgevoed en we waren een hecht gezin. Ze was een sterke vrouw[…]

Zegelring

Mijn vader is 3 maanden geleden overleden en als kind wist ik al dat ik zijn zegelring zou erven bij zijn overlijden. De ring was qua formaat erg groot, omdat mijn vader erg grote handen en dus ook vingers had. Ik heb Iris benaderd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om de ring te[…]

“Muusje”

“Hallo ik ben Lisa 13 jaar oud. Mijn opa is overleden toen ik 9jaar was, hij noemde mij altijd ‘Muusje’ ( muisje). Ik maakte altijd tekeningen voor hem, toen hij op sterven lag heb ik een muis tekening voor hem gemaakt. Toen mij opa was overleden had mijn oma de tekening aan Iris gegeven zonder[…]