Zegelring

IMG_6725

Mijn vader is 3 maanden geleden overleden en als kind wist ik al dat ik zijn zegelring zou erven bij zijn overlijden. De ring was qua formaat erg groot, omdat mijn vader erg grote handen en dus ook vingers had. Ik heb Iris benaderd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om de ring te gaan dragen. Mijn uitgangspunten waren: de authenticiteit van de ring bewaren, maar dat het tegelijkertijd ook ‘mijn ring’ zou worden.

Tijdens het eerste gesprek hebben we mijn wensen besproken. Ik wilde graag een beetje as van mijn vader in de ring en zijn vingerafdruk op de ring. Gezamenlijk hebben we gekeken naar de beste opties om deze wensen te verwezenlijken. Iris adviseerde om de vingerafdruk te graveren en tegelijkertijd de gravure van het zegel ‘op te frissen’. Op deze manier zou het resultaat een mooi geheel vormen.

Daaropvolgend zijn er nog een paar contactmomenten geweest om de ring te passen. Uiteindelijk heb ik ook een paar foto’s ontvangen het moment waarop de as in de ring is gebracht.

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Voor mij minstens zo belangrijk was de reactie van mijn moeder, broer en zus. Zij zijn allen zeer te spreken over het resultaat. Ik mis mijn vader en denk iedere dag aan hem. Met het dragen van de ring voelt het alsof mijn vader toch nog een beetje dichter bij mij is. Ik ben er trots op dat ik deze ring mag dragen en misschien kan overdragen aan mijn zoon die vernoemd is naar mijn vader.

Iris ontzettend veel dank!

Daan