Ring door klant gemaakt van de trouwring van haar vader

8D78D48D-DF0A-417D-BD3E-B237691D7AE5

Mijn vader is 2 jaar geleden overleden. Hij had een slechte gezondheid en verbleef regelmatig in het ziekenhuis.
Tijdens deze ziekenhuisopnames moest hij zijn trouwring, die hij altijd droeg, afdoen.(zijn vingers werden vaak dikker door toegediende medicijnen en dus moest hij zijn ring inleveren) Dit ging niet altijd gemakkelijk en er werd dan ook vaak zeep bijgehaald om hem af te krijgen. Vaak werd gezegd dat ze de ring moesten doorknippen vanwege het gevaar op afknelling. Mijn vader was blij en trots als het weer gelukt was om de ring heel te houden. Dat was heel erg belangrijk voor hem. De ring hield ik bij me in een enveloppe. Zo ook die laatste keer…
Van mijn moeder mocht ik de ring houden en wist dat ik er iets mee ging doen. Hij was mij te groot dus, ik kon hem niet normaal dragen. Maar de gedachte dat de ring doorgezaagd zou moeten worden bij het verkleinen gaven mij al paniekgevoelens. Ik ging bij Iris een cursus ring maken volgen en had een bepaald ontwerp in mijn hoofd. “Een grote zilveren ring als basis met meerdere dunne ringetjes erom heen”.
De basis ring was af en thuis liep ik te bedenken welke soorten ringetjes ik erom heen zou kunnen maken. Ineens dacht ik aan de ring van mijn vader, pakte die erbij en schoof hem zo over de basisring heen, hij was ervoor gemaakt!!
Enthousiast ging ik naar Iris en samen hebben gekeken welke ringen erbij zouden passen!
Ik kan nu, net als mijn vader, de ring dagelijks dragen. Hij is zo altijd bij me en aan de ring is niet gesleuteld. Wat zal hij blij zijn….en ik ook!!

Miranda