“Gevlochten” ring met vingerprint

IMG_0359Begin dit jaar heeft mijn vader heel kritiek in het ziekenhuis gelegen. Ik ben toen opzoek gegaan naar een manier om hem toch altijd een beetje bij me te houden mocht het mis gaan. Ik kwam het idee van een vingerafdruk verwerkt in een ring tegen en vond dit echt een heel mooi idee. We zaten toen alleen zo in een rollercoaster van goede en slechte momenten dat ik er toen verder niets mee heb gedaan. Na een maand leek mijn vader er toch weer  boven op te komen en na 3 maanden mocht hij het ziekenhuis verlaten, dus besloot ik het op de lange baan te schuiven.

We hebben toen een maand rust gehad toen mijn moeder niet lekker werd. Na heel wat onderzoeken bleek ze ongenezelijk ziek te zijn en nog maximaal een half jaar te leven. Ik heb toen overlegd met mijn moeder wat zij vond van het idee, een ring met haar vingerafdruk. Ze vond het een heel mooi idee. Vervolgens opzoek gegaan naar een goud/zilversmid waar ik een ring samen mee kon gaan maken, omdat dat het voor mij nog bijzonderder maakt. Na wat zoeken op google en kijken facebook kwam ik bij Iris uit. Wat een onwijs lief mens is zij! Echt oprecht geintresseerd en ze kwam ook al snel met waanzinnig mooie ideeën voor mijn ring. Ook vond ik het mooi dat bij Iris de vingerafdruk niet gegraveerd wordt, maar er wordt een mal gemaakt van de vingeradruk en die wordt gegoten waardoor het nog persoonlijker wordt! Onder de vingerafdruk zit een holle ruimte waar ik later nog het as van mijn moeder in kan doen op het moment dat zij er niet meer is. De ring zelf is gemaakt uit 4 strengen waarvan er 2×2 in elkaar zijn gedraait en tegen elkaar gezet tot 1 ring, we zijn thuis met 4 wat deze ring nog mooier en symboliser maakt. Deze ring betekent heel veel voor mij en is enorm dierbaar. Het was een waanzinnig mooie ervaring om dit onderbegeleiding van Iris te mogen doen.

Suzanne