Asring met topaas

In december 2016 is mijn zus overleden na een lange lijdensweg. Het is een zware tijd geweest voor de hele familie. Al voordat haar euthanasie plaatsgevonden had, wist ik dat ik graag iets wilde doen met de as. Het liefst een sieraad. Ik had het hier vaak met vriendinnen over, en dus ook met Roos. Op een gegeven moment zei Roos dat haar moeder misschien wel zoiets kon maken. We hadden het er even over en daarna vergat ik het weer. Toen meer dan een half jaar later de euthanasie had plaatsgevonden, en mijn zus was overleden, dacht ik er weer aan. Ik stuurde Iris een appje en spraken we iets af. We bespraken de opties en ik wist al snel dat het een ring ging worden. Het fijne vond ik dat ik álles zelf mocht kiezen, de band, het steentje, de kleur, de vorm, alles kon. Ik mocht alles uitproberen en Iris tekende mijn ideeën zodat ik een beeld kreeg. Zelfs de betekenissen van de stenen die ze had werden erbij gezocht. Uiteindelijk hadden we het ontwerp af, een subtiele zilveren ring met een lichtblauwe topaas edelsteen. De as van mijn zus werd in het gedeelte onder het steentje verwerkt. Ik had niet blijer kunnen zijn met het resultaat. Hij is zó mooi geworden, en precies wat ik wilde. Hij past ook zo goed bij mijn zus. Door deze ring heb ik het gevoel dat ze altijd een beetje bij me is. Het geeft enorm veel steun en het is ook nog eens gewoon een super mooie ring. Ik ben Iris (en Roos natuurlijk) super dankbaar dat ze dit voor me hebben gedaan. Het is een ring die ik voor de rest van mijn leven bij me zal houden!

Titia